Adrian Petrescu

ADRIAN PETRESCU (n. 4 iunie 1976, Cluj-Napoca) ilustrează tipul de scriitor autentic, ancorat, dincolo de mode şi clipe efemere, într-un Olimp luminat de seninătate şi echilibru. În timpul săptămânii, când nu se ocupă cu scrisul, practică meseria de depanator-montator de echipamente uzate, adică e doctor de cărţi. Firma unde le repune în circuit poartă denumirea de Anticariat. În fişa postului scrie simplu: administrator, calificare obţinută la Facultatea de profil a Universităţii „Babeş-Bolyai“ din urbea natală. Pentru a-şi menţine silueta, aleargă după o minge, pe o parcelă limitată, împreună cu alţi cunoscători ai acestui sport intitulat minifotbal. Aceleaşi abilităţi tehnice le dovedeşte şi în calitate de percuţionist, având o slăbiciune pentru toba mică, toba mare, falţul din os, mistrie şi dalta cu zimţi.
A debutat cu proza scurtă „Pătratul de sârmă", în revista Vatra (1997), dar a colaborat şi la Tribuna. Momentul afirmării sub semnul scrisului îl constituie însă obţinerea Premiului pentru Proză la Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din România (2006) pentru romanul Conspiraţiile imposibile (Ed. Cartea Românească, Bucureşti, 2007).
De acest autor:

1
Dansul focului sau 21
Roman despre o Revoluţie care n-a avut loc

Se opreşte în faţa unui stîlp pe care este lipit un afiş al Teatrului Naţional care anunţă premiera Azilului de noapte de Gorki. Privirea îi alunecă obosită dintr-o parte în alta, ochii îi cad pe cîteva nume ale unei distribuţii de zile mari. Trece mai departe prin dreptul staţiei Peco, simţind în nas mirosul vaporilor de benzină....detalii

448 pagini

in: Humanitas

Disponibil cu 4.82 lei

in libhumanitas.ro