Alan Alda

ALAN ALDA (n. 1936, New York) este un cunoscut actor, regizor si scenarist american de origine italiana. L-a interpretat timp de 11 ani pe Hawkeye Pierce în M*A*S*H, aparand in toate episoadele acestui celebru serial TV; a scris scenariile a 19 episoade ale aceluiasi serial si a regizat 32. A jucat adesea pe Broadway, fiind nominalizat de doua ori pentru Premiul Tony de excelenta in teatru. A indeplinit, tot vreme de 11 ani, rolul de gazda a serialului documentar TV Scientific American Frontiers. A fost nominalizat (prima oara in 2004) pentru Premiul Academiei de Film a SUA pentru rolul din Aviatorul, regizat de Martin Scorsese.
A castigat cinci premii Emmy (fiind nominalizat pentru 32) - unul dintre ele în 2006, pentru interpretarea rolului lui Arnold Vinick din serialul TV The West Wing (Viata la Casa Alba) -, sapte premii People's Choice, sase premii Golden Globe si trei premii Directors Guild of America.
A scris doua carti de memorii: Never Have Your Dog Stuffed (Sa nu-ti impaiezi niciodata cainele), in 2005, si Things I Overheard While Talking to Myself, in 2007 . Este casatorit cu autoarea de carti pentru copii i fotografa Arlene Alda; sotii Alda au trei fiice si sapte nepoti.
De acest autor:

1
Sensul vieţii într-un pahar cu apă
şi alte idei năstruşnice, dar poate de folos

Alan Alda este unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi actori americani: stea a Broadway-ului, nominalizat pentru Premiul Oscar şi, timp de unsprezece ani, inimitabilul Hawkeye Pierce în serialul M*A*S*H – în cursul căruia a obţinut, caz unic, trei premii Emmy: pentru actorie, dramaturgie şi regie....detalii

2
Sa nu-ti impaiezi niciodata cainele si alte lucruri pe care le-am invatat in viata

Este unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti actori americani: stea a Broadway-ului, nominalizat pentru Premiul Oscar si, timp de unsprezece ani, inimitabilul Hawkeye Pierce in serialul M*A*S*H – in cursul caruia a obtinut, caz unic, trei premii Emmy: pentru actorie, dramaturgie si regie....detalii