Alex Mucchielli

ALEX MUCCHIELLI (n. 1943) este unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în ştiinţele comunicării; a obţinut doctoratul în litere şi ştiinţe umane la Sorbonna. A fost, timp de 33 de ani, profesor la Université de Montpellier, director al Departamentului de Comunicare al aceleiaşi universităţi şi a condus un renumit centru de cercetare în domeniul ştiinţelor umane. În 2007, a primit distincţia „Reconnaissance de mérite scientifique" din partea Université du Québec à Montréal. A publicat peste 50 de lucrări, printre care se numără: Théorie des processus de la communication (1998); Nouvelles méthodes d'étude des communications (1998); Théorie systémique des communications: principes & applications (1999); Savoir interpréter: comment les choses acquièrent leurs significations (2012). Douăsprezece titluri au fost deja traduse în peste zece limbi.

Traduceri în limba română: Arta de a influenţa. Analiza tehnicilor de manipulare (2002), Dicţionar al metodelor calitative în ştiinţele umane şi sociale (2002), Arta de a comunica. Metode, forme şi psihologia situaţiilor de comunicare (2005), Comunicarea în instituţii şi organizaţii (2008).
De acest autor:

1
Influenţă, persuasiune, motivare
Noi tehnici. Cum să-ţi seduci interlocutorii, cum să transmiţi o idee, cum să-ţi mobilizezi echipa

De câte ori nu ne-am dorit, acasă ori la serviciu, să îi putem convinge pe cei din jur, să-i motivăm, să-i determinăm să ia decizii în favoarea noastră?...detalii

216 pagini

in: Humanitas

Disponibil cu 26.01 lei

in libhumanitas.ro