Alfredo Bryce Echenique

ALFREDO BRYCE ECHENIQUE (n. 16 februarie 1939 la Lima) a fost numit de criticii francezi un Rabelais in poncho, un excentric, o combinatie de Proust si Woody Allen. Provine dintr-o familie de aristocrati, studiaza la Lima Dreptul (la dorinta familiei) si, in paralel, Literele (din proprie dorinta). La 27 de ani, obtine inca o licenta, in literatura franceza, la Sorbona. Anii de tinerete parizieni isi lasa amprenta in povestirile din Ghidul trist al Parisului, publicat in 1999, dupa o intreaga serie de carti de proza si un volum de memorii, bine primite de critica literara si de public. Asemenea eroilor sai, Bryce Echenique a trait ani de zile in exil voluntar, la Paris si Madrid. In Lima s-a intors abia in 1999.

SCRIERI PRINCIPALE: Gradina ascunsa (1968, Premiul Casa de las Americas), O lume pentru Julius (Premiul National, Peru), Viata exagerata lui Martin Romana (1981), Omul care vorbea despre Octavia de Cadiz (1985), Ultima schimbare a lui Felipe Carrillo (1988), Doud doamne converseaza (1990), Permisiunea de a trai (memorii, 1993), Inculpatul noptatic (1997, Premiul National, Spania), Amigdalele lui Tarzan (1999, Premiul Grinzane Cavour, Italia), Gradina iubitei mele (2002).De acest autor:

1
Ghidul trist al Parisului

Uneori trebuie sa pleci din tara ta ca sa descoperi ca o iubesti. Personajele din carte sunt cu trupul in Paris si cu sufletul in Peru, tara lui Mario Vargas Llosa, autorul lor, pe care il pomenesc cu mandrie....detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.