Andre Pieyre de Mandiargues

Poet, eseist si romancier, Andre Pieyre de Mandiargues (14 martie 1909 – 13 decembrie 1991) este greu clasabil. Cunoscut pentru afinitatile cu suprarealistii, desi nu poate fi considerat chiar unul dintre ei, a fost influentat in acelasi timp si de romantismul german. Mandiargues socotea ca masochismul e o experienta mistica si ca arta e inseparabila de miracol. In cartile sale fantasticul si fantasmele se joaca cu erotismul, violenta, poezia, halucinatia.
Opera (selectiv): Dans les annees sordides (1943), Le Musee noir (1946), Le lys de mer (1956), Feu de braise (1960), La motocyclette (1963), La marge (1967 – Premiul Goncourt) etc.
De acest autor:

1
Muzeul negru

O fetita aflata la varsta micilor descoperiri, a marilor nedumeriri, a uriaselor asteptari, si iepurele ei, un macelar negru, o intalnire cu o femeie misterioasa, intr-un pasaj, un barbat care se poate mladia ca sarpele, intr-un parc, istoria unei femei usoare, femei uriase, un pod putrezit intr-o padure, o vizita halucinanta la un cazinou – toate aceste „obiecte“ sunt expuse in muzeul l...detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.