Andrei Athanasiu

S-a nascut la 14 decembrie 1922, la Barlad. A urmat cursurile Facultatii de Medicina din Bucuresti (1941–1948), obtinand titlul de doctor in medicina si chirurgie in 1949. A efectuat cercetari in domeniile medicinei interne, psihologiei si grafologiei. Este doctor docent in medicina, profesor agregat de grafologie, presedinte al Societatii Romane de Grafologie, Membru al Societatii Internationale de Psihologia Scrisului. Mentionat in Anuarul personalitatilor europene (Who's Who in Europe) din 1983.

Lucrari principale:
Bazele stiintifice ale grafologiei (1949), Splina – fiziopatologie si clinica (Editura de stat; in colaborare), Contributii la studiul hipersplenismului (lucrare pentru titlul de doctor in stiinte medicale, 1966), Scris si personalitate (Editura Stiintifica, 1970), Psihologia profesiunii medicale(Editura Stiintifica, 1973; in colaborare), Elemente de psihologie medicala (Editura Medicala, 1986), precum si numeroase articole, studii, comunicari in reviste din tara si strainatate, la diferite simpozioane, conferinte sau congrese internationale.De acest autor:

1
Tratat de grafologie
Dr. Andrei Athanasiu, unui dintre putinii nostri specialisti in grafologie, ofera publicului romanesc primul ghid complet al domeniului. Capitolele Tratatului parcurg sistematic problematica grafologiei, de la intemeierea ei in teoriile psihologice ale personalitatii pana la obtinerea asa-numitului „portret psihografologic“ al unui individ....detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.