Bart D. Ehrman

BART D. EHRMAN este seful Departamentului de studii de religie din cadrul North Carolina University, Chapel Hill. si-a facut studiile de masterat si doctorat la Princeton Theological Seminary, unde a absolvit, în 1985, magna cum laude. Pe langa articole, antologii si recenzii,a publicat numeroase lucrari avand ca teme interpretarea Noului Testament, istoria crestinismului timpuriu, ortodoxia si erezia, formarea canonului sau diferitele perspective asupra lui Isus ca personaj istoric. Printre cartile sale se numara:
Jesus, Interrupted: Revealing the Hidden Contradictions in the Bible (2009);
God's Problem: How the Bible Fails to Answer Our Most Important Questions - Why We suffer (2008);
Lost Christianities (2003);
Lost Scriptures: Books That Did Not Make it into the NewTestament (2003);
The Apostolic Fathers (2003);
Jesus: Apocalyptic Prophet of the New Millennium (1999);
The New Testament and Other Early Christian Writings: A Reader (1998);
The Orthodox Corruption of Scripture: The Effect of Early Christological Controversies on the Text of the New Testament (1993).
La Editura Humanitas a mai aparut Adevar ai fictiune in Codul lui Da Vinci (2005) si este în pregatire lucrarea Petru, Pavel si Maria Magdalena.
De acest autor:

1
Evanghelia pierduta a lui Iuda
Despre tradator si tradare dintr-o noua perspectiva

De-a lungul traditiei crestine, Iuda a fost infatisat drept marul putred din cosul apostolic. Nicaieri in traditia crestina nu a fost tratat cu bunavointa. Pana acum. In Evanghelia pierduta a lui Iuda, protagonistul este singurul dintre ucenici care l-a inteles pe Isus. Doar Iuda a intrezarit adevarul. De aceea, numai lui i-a daruit Isus revelatia...

...detalii