Bernard Werber

Bernard Werber a fost punctual la nastere (1961, Toulouse) si precoce dupa aceea. Mintea iscoditoare si dragostea pentru coala de hartie il fac sa scrie prima povestire – Aventurile unui purice – la sapte ani. E momentul cand familia Werber intelege ca fiul si-a trasat deja coordonatele viitoarei cariere in lumea literara. Confirmarea vine repede, dupa bacalaureat, cand tanarul Bernard incepe lucrul la Trilogia furnicilor. In 1979 incepe sa studieze dreptul la Toulouse, in 1980 comuta pe criminologie, iar in 1982 pleaca la Paris si intra in ziaristica. Un an mai tarziu, primeste premiul Fundatiei News pentru cel mai bun tanar reporter, concretizat intr-o bursa de studiu in Coasta de Fildes. In continuare Werber publica in l'Evenement de Jeudi si Le Nouvel Observateur, pentru ca nu dupa multa vreme sa revina, de data asta apasat, la literatura. Are idei care scapara, talent cu carul si un control deplin asupra tehnicilor narative, motiv pentru care succesul la public e asigurat.

Bibliografie: Trilogia furnicilor (Furnicile, Ziua furnicilor, Revolutia furnicilor), Tatal tatilor vostri, Ultimul secret, Arborele scenariilor posibile si alte povestiri, Tanatonautii, Imperiul ingerilor.



De acest autor:

1
Arborele scenariilor posibile si alte povestiri
Cele douazeci de povestiri care compun excursia spre ce va fi a lui Bernard Werber rasar sub semnul ipoteticului „Ce-ar fi daca?“ Prinse intr-un decor spectaculos, doldora de personaje truculente si de idei cu fior poetic, ele se strang de fapt intr-o banca de date a scenariilor despre cum vor arata deceniile si secolele viitoare. Ramurile arborelui nu au o fibra obisnuita....detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.