Camillo Boito

CAMILLO BOITO (1836-1914) se naste la Roma, din mama poloneza si tata italian, fratele sau fiind Arrigo Boito, celebru si el, pentru ca va scrie libretele operelor lui Verdi.
Camillo studiaza la Padova si la Accademia di Venezia, devine profesor de arhitectura la Accademia delle Belle Arte di Brera si la Politehnica din Milano. Participa la miscarea literara Scapigilatura, echivalentul milanez al Boemei pariziene. Scrie cateva nuvele in care sunt prezente teme fantastice si macabre, amintind de E.T.A. Hoffman, Edgar Allan Poe sau de Iginio Uggo Tarchetti. Constanta nuvelelor sale e cautarea frumusetii in toate formele ei, cu precadere a frumusetii feminine. Debuteaza in 1876 cu Storielle vane, urmate, in 1883, de Senso e altre storielle vane.
De acest autor:

1
Senso

Lovita in plin, nu atat in dragoste, ci in vanitate. Un amor-pasiune, un amor-nebunie, dar nu al unei femei care stie sa iubeasca, ci al uneia care, mai presus de orice, e indragostita de ea insasi. Acestea sunt cele doua paradoxuri din caietul secret pe care il scrie, intr-o Italie aflata inca sub dominatie austriaca, frumoasa contesa Livia....detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.