Claudiu Bleont

Calea Lactee (galaxia in care pluteste si infinitul nostru mic ) se indreapta spre galaxia Andromeda, aflata la o distanta de 2 milioane ani lumina, cu 400.000 km/ora, atrase una de cealalta, ca doi iubiti intr-un act amoros. Sarutul, imbratisarea si impreunarea lor va fi Distrugere, va fi Creatie, sori disparand, sori nascand cu Timpi, cu Lumi, cu Spatii.

Cine suntem ? De unde venim ? Unde ne ducem ? intrebari ce ma poarta prin viata si teatru, traind printre oameni, plutind in Mister devorat fiind de timpul ce trece, nascut clipa de clipa de timpul ce vesnic se naste.

Traiesc intens, avansez in viata cu incredere, cateodata cu indoiala, cateodata cu o frica ce-mi zbarleste tesutul miolitic altadata cu o adanca extatica bucurie si gandesc la intelesul care va mangaia petrecerea mea prin viata, ca sa pot spune dincolo de bine si rau ca am atins acest secret, ca am Universul inglobat in mine si ca pot spune in sfarsit, tacut : « Eu sunt universul ».

Suna cam aiurea ! dar asta e ... o parte din confesiunea mea. Restul se scrie...

"Contraria non contraria sed complementaria sunt!"


Claudiu Bleont (www.claudiubleont.ro)

 
De acest autor:

1
Travesti (Voce)

„Eram mult mai sin­gur de­cât sunt acum, când sunt foarte sin­gur. Me­se­ria mea, pe atunci, era sin­­gu­răta­tea. Mi-o exer­ci­tam pe străzi­le galbe­ne şi prăfui­te ale Bucu­reş­tiu­lui, în car­tie­rele lui vechi, ne­cu­nos­cute de mine până atunci."

...detalii

0 pagini

in: Humanitas Multimedia

Disponibil cu 43.34 lei

in libhumanitas.ro

2
Exista iubiri fericite? (Voce)

Ea este „femeia care iubeşte prea mult", el este „bărbatul care se teme să iubească". El suferă de „sindromul funiei de gât", ea - de „sindromul lasoului". Fără să-şi dea seama, fiecare aduce în intimitatea cuplului carenţele relaţiei sale din copilărie cu părintele de sex opus....detalii