Cristian-Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu s-a născut la data de 1 octombrie 1956 în oraşul Bucureşti. A absolvit în anul 1981 Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din Bucureşti, obţinând diploma de inginer.

Din anul 1991 este angajat al cotidianului Adevărul, ca redactor şef adjunct (1991-1996) şi apoi ca redactor şef (1996-2005). De asemenea, a fost redactor-şef al săptămânalului Adevărul literar şi artistic (1996-2000). În anul 2005, demisionează de la cotidianul Adevărul alături de alţi 81 de jurnalişti şi împreună cu Mircea Dinescu fondează ziarul Gândul.

A avut numeroase apariţii în mass-media, îndeosebi în cadrul unor incitante talk-show-uri, fiind invitat permanent la emisiunile televizate Cap şi Pajură (social-politic), împreună cu Emil Hurezeanu şi CineTePrinde (în calitate de cinefil).

În martie 2003, este ales ca preşedinte al Clubului Român de Presă, demisionând din această funcţie în noiembrie 2006, pe motivul "mercenarilor din presa românească". În februarie 2007, Cristian Tudor Popescu, a candidat la aceaşi funcţie pentru încă un an şi a fost votat cu 113 voturi pentru, 16 împotriva şi 8 abţineri.

Cristian Tudor Popescu s-a remarcat, înainte de a fi devenit un ziarist recunoscut, şi ca un important autor de proză ştiinţifico-fantastică.


"Gazetarul acesta este mai înainte de toate, un scriitor. Un condei absolut extraordinar, unul dintre cele mai puternice condeie literare din ultimul deceniu."
Nicolae Manolescu

(conf. Wikipedia)

 
De acest autor:

1
Zero. Biografia unei idei periculoase (Voce)
Matematica de la zero. Fizica lui zero

Clara, instructiva si povestita cu umor, Zero. Biografia unei idei periculoase este istoria celui mai neobisnuit numar din univers si a unuia dintre marile paradoxuri ale gandirii noastre.

...detalii
2
Sportul mintii

„Cred ca in sport nu ai decat un unic adversar: propriul creier. El este cel care iti poate lega mainile si picioarele, oricat ai fi de puternic si de iute, sau purta spre victorie un trup care tipa ca nu mai poate. Imi suspectez creierul, sintem mereu intr-o inclestare pe muchie de cutit. El este primul care vrea sa cedeze, nu corpul....detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.