Ethan Hawke

„As vrea sa-l vad pe Quentin Tarantino regizand Julius Caesar“, declara Eihan Hawke intr-un interviu recent. Afirmatia, destul de neortodoxa, e caracteristica pentru felul in care actorul s-a impus ca una dintre cele mai distincte voci din noua cinematografie. Ethan Hawke s-a nascut la 6 noiembrie 1970, in Austin, Texas si a urcat fulminant treptele celebritatii hollywoodiene, cu roluri ca cele din Dead Poets Society (1989), Reality Bites (1994), Before Sunrise (1995), Gattaca (1997), Great Expectations (1998), Hamlet (2000), Training Day (2001) – care i-a adus si o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar – sau Taking Lives (2004). Joaca insa si teatru, pe Broadway si nu numai, fiind chiar co-fondator si director artistic al companiei Malaparte, din New York. De altfel, Hawke a studiat actoria la British Theatre Association, in Londra si la Carnegie Mellon University, in Pittsburgh.
Pentru publicul roman, surpriza este ca Ethan Hawke scrie si literatura. Dupa primul roman, mai mult autobiografic, The Hottest State (1997), urmeaza in 2002 Ash Wednesday, o carte care s-a bucurat de mare succes atat peste ocean, cat si in Europa.De acest autor:

1
Miercurea Cenusii
Spune-mi cu cine calatoresti ca sa-ti spun cine esti – cam asa ar suna motoul cel mai intim al acestui deja celebru road novel american. Jimmy Heartsock isi paraseste iubita ca sa mai guste o vreme din binecuvantarile vietii de burlac, dar se razgandeste, dezerteaza si ajunge la timp ca s-o ceara de nevasta....detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.