George Ivascu

• s-a născut pe 15 februarie 1968, la Bucureşti
• a absolvit Academia de Teatru şi Film în 1993
• este lector la UNATC din 1994
• a jucat pe scena TNB începând din 1996
• în prezent este directorul Teatrului Metropolis, pe care l-a şi înfiinţatRecenzii:

"Una dintre cele mai interesante poveşti de-ale mele este legată de momentul când m-am dus la teatru şi m-am hotărât să mă fac actor.

În anii '82, se juca un spectacol în regia lui Alexandru Tocilescu, cu Octavian Cotescu, Florian Pitiş, numai nume mari, la Teatrul Bulandra, sala Grădina Icoanei. Nu am prins locuri decât la matineu, undeva pe colţ, dar eram foarte aproape de scenă. Nu am să uit niciodată că Octavian Cotescu s-a întors la un moment dat şi privirea i-a picat pe privirea mea. Şi ştiu că m-am făcut mic în scaun şi am spus că asta trebuie să mă fac eu.
Au fost multe momente care m-au determinat să fiu ceea ce sunt. Dar şi momente care m-au durut prin pierderea oamenilor dragi. Dacă aş alege o anumită poveste ar trebui să fie dominantă. Şi aş putea spune că niciuna din aceste poveşti nu sunt dominante. Sunt meritate, a trebuit să învăţ ceva din toate astea.
Dar îmi mai amintesc şi de admiterea mea la facultate. Erau alte condiţii pe vremea aia, doar câteva locuri. Comisia era formată din oameni care erau ca şi colecţionarii. Normal că atunci când miroşi talentul, indiferent că e mai mult sau mai puţin şlefuit, vrei să-l introduci în facultate pentru a deschide porţile teatrului. Toţi aveam spaima să nu picăm la examen."

GEORGE IVASCU
(fragment dint-un dialog cu George Radulescu, ADEVARUL, 23 mai 2008)

 
De acest autor:

1
Accidentul (Voce)

Oare ranile accidentelor de strada sunt doar cele vizibile, care iti lasa urme pe piele sau exista si rani care se ascund ochilor si pe care le duci dupa tine, rani ale unor accidente existentiale? Cine este cel ranit? Nora, femeia care sare din tramvaiul aflat inca in miscare sau Paul, trecatorul indiferent care o va ajuta sa ajunga acasa?

...detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.