Gil Courtemanche

Gil Courtemanche este ziarist in Quebec si realizator de documentare atat in presa scrisa, cat si in cea audiovizuala. Domeniul sau de predilectie este politica internationala si problemele Lumii a Treia. A publicat in Canada cateva volume de reportaje care i-au adus notorietate in randul publicului interesat de cartile de non-fictiune. O Duminica in jurul piscinei la Kigali este primul sau roman, primit cu entuziasm de critica si declarat „roman al anului 2003“. El a aparut in traducere in 10 limbi, iar anul acesta s-a tras primul tur de manivela al unui film realizat dupa subiectul lui in studiourile Lyla Films din Montreal.

Opere : Douces coleres, jurnal, 1989; Trente artistes dans un train, album de arta, 1989; Chroniques internationales, 1991; Quebec, album, 1998; Nouvelles douces coleres, eseuri, 1999; La Seconde Revolution tranquille. Democratiser la democratie, eseuri, 2003.De acest autor:

1
O duminica in jurul piscinei la Kigali
Ca si autorul, eroul romanului, Bernard Valcourt, e un ziarist canadian, martor la cateva dintre cele mai cumplite momente ale istoriei sfarsitului de veac: foametea din Etiopia, razboiul din Liban, genocidul din Ruanda....detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.