Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Ernesto Pinto-Bazurco Rittler, Întâlnire în Paradis

Din categoriile literatură

În colecția în afara colecţiilor

La graniţa dintre scrierea autobiografică şi ficţiune, romanul Întâlnire în Paradis reuneşte mărturiile cutremurătoare ale unor personaje implicate în istoria tumultuoasă a ţărilor aflate sub dictatură în ultimele decenii ale secolului XX: Mirela este fiica unui judecător de origine română, Nataniel Moldovan, care emigrează în Cuba, unde speră să găsească o viaţă mai bună pentru el şi familia lui, şi de unde crede că va reuşi să pornească spre America, Ţara cea Grandioasă. Arestat sub bănuiala de disidenţă, încearcă să evadeze şi este împuşcat, în urma sa rămânând un caiet în care sunt notate ideile sale despre libertatea de expresie a individului şi importanţa acesteia. Pe un alt palier narativ, Froilán Herrera îşi scoate fiul dintr-o Columbie instabilă politic şi îl duce în Peru, tot în speranţa că acesta va avea parte de o viaţă mai bună. Carlos Herrera reuşeşte ulterior să ajungă în America, dar ţara îndelung visată, a libertăţii şi a tuturor posibilităţilor, se dovedeşte a fi un miraj, căci din cauza unui accident stupid, în urma căruia ucide un poliţist, Carlos e condamnat la moarte. Când destinele Mirelei Moldovan, ajunsă între timp o avocată celebră în America, şi al deţinutului Carlos Herrera se întâlnesc, urmează o luptă pe viaţă şi pe moarte, cu spectaculoase răsturnări de situaţie, dedicată salvării acestuia.

„În acest roman, Ernesto Pinto-Bazurco Rittler ne spune, întreţinând un reuşit suspans, povestea unui om care, aflat în preajma morţii, poate fi salvat prin dragoste. Autorul, cu dublă origine, germană şi latină, are privirea juristului, a diplomatului experimentat, dar şi pasiunea povestitorului.“ (Alonso CUETO)

Despre Ernesto Pinto-Bazurco Rittler

Ambasadorul ERNESTO PINTO-BAZURCO RITTLER s-a născut la München, după cel de-al Doilea Război Mondial. Tatăl său, medic de origine peruană, şi mama, scriitoare germană, au clădit un cămin în care au reuşit să anuleze contradicţiile războiului, care i-a separat pe peruani de nemţi. În eforturile sale de a face dreptate, Pinto-Bazurco a studiat dreptul şi ştiinţele politice, devenind un renumit avocat în Peru. A obţinut masteratul în drept, în Germania, şi doctoratul în Elveţia. Este profesor de drept. A trăit în selva peruană şi în multe alte ţări. Dovadă, Germania, ţara în care a văzut lumina zilei şi care a fost divizată de două regimuri politice opuse. Şi-a început cariera la Naţiunile Unite, apoi a fost diplomat în ţări importante precum Germania, Statele Unite ale Americii, Cuba, China, Elveţia şi România, printre altele. Unele, aşa-numite socialiste, altele, ţări dezvoltate sau din Lumea a Treia. A vizitat cincizeci de state şi naţiuni de pe cinci continente. Această experienţă bogată este surprinsă în romanul său. Dincolo de formaţia sa academică, s-a remarcat în calitate de jurnalist şi fotograf, fiind un permanent şi fin observator al realităţii. Autor a mai multe cărţi de drept internaţional şi diplomaţie, a fost decorat de Regatul Belgiei, de Guatemala, Argentina şi Republica Federală Germania. De asemenea, a fost premiat de Institutul Economic European pentru volumul Dicţionar de relaţii internaţionale, iar recent a fost nominalizat la Premiul Palmer al Comunităţii Democraţiilor, ce onorează diplomaţii care au excelat în lupta pentru drepturile omului şi democraţie.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Întâlnire în Paradis
  • An apariție: 2011
  • Ediție: I
  • Pagini: 224
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-689-403-9
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Domeniu: literatură
  • Autor: Ernesto Pinto-Bazurco Rittler
  • Cuvânt înainte: Ernesto Pinto-Bazurco Rittler
  • Prefaţă: Alonso Cueto
  • Traducere: Cornelia Rădulescu

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

27 martie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Fata mecanică de Anna Mazzola

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact