Absurdistan

Gary Shteyngart

Absurdistan

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Roman tradus in peste douazeci de tari si nominalizat de New York Times Book Review printre primele zece romane americane ale anului 2006

Misa Borisovici Vainberg are 30 de ani si 150 de kilograme. Dar cea mai im-portanta cifra din viata lui este 1 238, locul ocupat de tatal sau, Boris, in topul bogatasilor rusi. Nu-i de mirare ca orasul de pe Neva, cu toate bogatiile sale, este la picioarele lui. Insa Misa ar schimba bucuros Sankt Petersburgul pe New York. Acolo si-a facut studiile, acolo a intalnit-o pe femeia vietii lui, Rouenna, o latina portoricana supra-ponderala si cu gura sloboda. Viza pentru Statele Unite ramane insa un miraj, pentru ca Boris Vainberg isi rezolva problemele in afaceri foarte simplu: eliminand, la propriu, concurenta. Ultimul rival in afaceri a fost din Oklahoma, asa ca Misa este persona non grata pentru Unchiul Sam. Ca sa fie primit din nou pe teritoriul american, evreul rus Misa va cumpara o cetatenie belgiana, pe care o va obtine (logic, nu?) in Absurdistan, pe tarmul Marii Caspice. Numai ca in micuta si pasnica republica, plina de texani care cauta petrol, intre cele doua grupuri etnice majoritare izbucneste razboiul civil, liderii unei tabere ii propun sa fie ministru, iar o trupesa si cosmopolita frumusete locala il atrage in bratele ei. Va renunta Misa la visul sau american?

Info
Gary Shteyngart
Recenzii
Detalii produs
Gary Shteyngart
Gary Shteyngart

Gary Shteyngart s-a nascut in 1972, la Leningrad, iar primii sapte ani de viata si i-a petrecut intr-un apartament cu vedere spre o statuie monumentala a lui Lenin. In 1979 parintii sai (tatal -- inginer la o fabrica de aparate foto, mama -- pianista) hotarasc sa emigreze in Statele Unite, profitand de relaxarea politicii sovietice fata de cetatenii evrei.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.