Armele secrete

Julio Cortazar

Armele secrete

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Povestirea "Funigei" din acest volum sta la baza celebrei pelicule Blow-up (1996) a lui Michelangelo Antonioni, cu Vanessa Redgrave si David Hemmings in rolurile principale.

Ar fi de-ajuns doar acest volum, compus din cinci povestiri, ca sa-l consacre pe Julio Cortazar. Armele secrete reprezinta o carte definitorie pentru stilul unic al scriitorului argentinian: realitatea si visul se intrepatrund, cotidianul este punctat de tulburatoare evenimente inexplicabile, venite parca dintr-un taram magic.

"Julio Cortazar ne-a oferit o opera derutanta, de o frumusete la fel de nepieritoare ca amintirea pe care i-o port." (Gabriel Garcia Marquez)

"Realitatea lui Julio Cortazar este mitica: ea exista si dincolo de simturi, invizibila doar fiindca nu stim sa intindem mana la timp pentru a atinge prezenta pe care o presupune." (Carlos Fuentes)
-- traducere de Tudora Sandru Mehedinti

Info
Julio Cortazar
Detalii produs
Julio Cortazar
Julio Cortazar

Unul dintre cei mai importanti autori sud-americani, scriitorul argentinian Julio Cortázar s-a nascut pe 26 august 1914 la Bruxelles, intr-o familie de diplomati. In 1919, familia sa revine in Argentina, instalandu-se la Banfield, langa Buenos Aires. Debuteaza in 1938, sub pseudonimul Julio Denis, cu volumul de poeme Presencia.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.