Cai în galop

Yukio Mishima

Cai în galop

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Cai în galop, cel de-al doilea roman din tetralogia Marea fertilităţii, apărut la un an după Zăpada de primăvară, a fost ecranizat în 1985 într-un episod din filmul inspirat din biografia şi opera scriitorului nipon – Mishima: o viaţă în patru capitole, regizat de Paul Schrader, printre producători aflându-se Francis Ford Coppola şi George Lucas.

Pasiunea care a răvăşit vieţile lui Satoko şi Kiyoaki mai stăruie în amintirea lui Honda, ajuns acum un judecător respectabil, cu o viaţă a cărei rutină nu pare să-l deranjeze câtuşi de puţin. Liniştea de care se bucură magistratul va fi spulberată de o întâlnire extraordinară: în timpul unei competiţii de kendo, Honda are revelaţia că tânărul luptător Isao Iinuma este reincarnarea lui Kiyoaki. Însă campionul de kendo, un idealist fără nimic din fragilitatea romanţioasă a lui Kiyoaki, s-a angajat pe un drum ce se va dovedi periculos. Până la fanatism şi sacrificiu nu mai este decât un pas, uşor de făcut pentru un bărbat impulsiv ca Isao. Va avea, de data aceasta, Honda puterea de a-şi salva prietenul

  Citeşte câteva pagini

  Rodica Grigore, „Amintirea trecutului şi onoarea prezentului“ (Cultura, mai 2011)

Info
Yukio Mishima
Recenzii
Detalii produs
Yukio Mishima
Yukio Mishima

De trei ori nominalizat la Premiul Nobel pentru literatură, prozatorul, poetul şi dramaturgul YUKIO MISHIMA este unul dintre scriitorii japonezi emblematici ai secolului trecut. Kimitake Hiraoka, pe numele său adevărat, s-a născut în 1925 la Tokyo într-o familie de samurai şi începe să scrie încă de la vârsta de doisprezece ani.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.