Caligraful lui Voltaire

Pablo de Santis

Caligraful lui Voltaire

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Romanele lui Pablo de Santis au fost traduse in peste cincisprezece limbi.

Impins de vitregiile sortii, dar si de un neobosit spirit de aventura, caligraful Dalessius, aflat o vreme in slujba lui Voltaire, ajunge intr-un indepartat port din Lumea Noua, ducand cu el secretul incredibil al existentei unor cuvinte tainice care se fac nevazute odata transpuse pe hartie si a unor cerneluri fosforescente si otravitoare, marturisind despre tenebrele insangeratului Secol al Luminilor.

Conceput sub forma unei povestiri labirintice, cu un fir narativ ce se strecoara abil printr-un fascinant Secol al Luminilor, romanul lui Pablo de Santis se adreseaza cititorului dornic sa-l insoteasca pe protagonist in incercarea sa de a dezlega o serie de enigme, la capatul carora si-ar putea afla, precum intr-o straveche legenda, un sfarsit inecat in sange. Caligraful va porni pe urmele unei bizare fapturi, o papusa-femeie de o frumusete nepamanteana, dar va incerca totodata sa dezlege o intriga ce implica tomuri misterioase continand mesaje secrete despre fabricarea unor mecanismele aidoma fiintelor vii, pe iezuiti, dominicani, un spanzurat facator de minuni si prezenta fantomatica a unui calau. Deopotriva roman istoric, thriller si poveste de dragoste, Caligraful lui Voltaire deschide apetitul pentru un secol in care mintea umana se revolta, penduland intre inventarea masinariilor perfecte care sa reprezinte o replica la Creatie si misticismul cel mai inversunat.

"Straniu, erudit si antrenant, romanul reuneste geniul narativ al lui Voltaire si imaginatia efervescenta a lui Borges." (Telerama)

"Alegandu-si ca fundal pentru romanul sau sfarsitul secolului al XVIII-lea, Pablo de Santis disimuleaza cu subtilitate faptele reale sub masca fantasticului. (Le Temps)

"Un roman excelent scris, care aminteste deopotriva de Numele trandafirului al lui Umberto Eco si de Parfumul lui Patrick Suskind." (Zone litteraire)

  Rodica Grigore, „Pablo De Santis. Măşti, caligrafie, literatură“, Cultura, 18 iunie 2010

Info
Pablo de Santis
Detalii produs
Pablo de Santis
Pablo de Santis

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.