Cercul nebunilor

John Cowper Powys

Cercul nebunilor

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

„Romanele lui John Cowper Powys sunt singurele din literatura engleza capabile sa rivalizeze cu scrierile lui Tolstoi sau Dostoievski.“ (George Steiner)

Un vechi blestem apasa asupra familiei Ashover: toti vlastarii ei vor fi protagonistii unor iubiri interzise, din care se vor naste monstri. Rook, fiul cel mare, este victima unor puternice impulsuri autodistructive, iar Lexie, fratele sau, încearca sa-si controleze trupul cu ajutorul mintii, sfidand moartea. Dar cine va duce numele mai departe? O poveste a predestinarii si in acelasi timp a iubirilor interzise, Cercul nebunilor se inscrie, prin personajele pline de dramatism si prin erotismul luxuriant, in linia marilor romane La rascruce de vanturi si Amantul doamnei Chatterley.

  Citeste cateva pagini

  Rodica Grigore, „Peisaj şi predestinare“ (Cultura, 31 martie 2011)

Info
John Cowper Powys
Recenzii
Detalii produs
John Cowper Powys
John Cowper Powys

John Cowper Powys (1872-1963) s-a nascut in districtul britanic Derbyshire, intr-o familie printre descendentii careia se numara poetii John Donne si William Cowper. Urmeaza cursuri de literatura la Cambridge. Vreme de treizeci de ani a locuit in Statele Unite ale Americii, unde a fost profesor si conferentiar. In 1935 a revenit in Europa, stabilindu-se definitiv in Tara Galilor.

Comentarii

Cartea este incredibila!! Am adăugat de Anonim (neverificat)
Cartea este incredibila!! Am adăugat de Anonim (neverificat)

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.