Cum vrea Dumnezeu

Niccolò Ammaniti

Cum vrea Dumnezeu

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Cărţile lui Niccolò Ammaniti sunt traduse în patruzeci şi patru de ţări.
Romanul Cum vrea Dumnezeu a primit în 2007 Premiul Strega iar în 2008 a fost ecranizat în regia lui Gabriele Salvatores.

Un orăşel de câmpie, în apropierea unui fluviu. Acţiunea se petrece pe parcursul a şase zile, durata Genezei. Rino şi Cristiano Zena, tată şi fiu, îşi duc existenţa la periferia societăţii. Tatăl îşi îneacă eşecul în alcool şi violenţă, iar fiul trăieşte suspendat între universul domestic exasperant şi lumea ostilă din jur. Cei doi sunt legaţi însă printr-o dragoste adâncă, o dragoste capabilă să-i facă să treacă peste singurătatea apăsătoare şi peste mizeria traiului cotidian. Împreună cu doi prieteni - Corrado Rumitz, zis Brânzilă, şi Danilo Aprea, rataţi ca şi el, săraci cu duhul şi bântuiţi de fantasme -, Rino pune la cale o lovitură menită să le schimbe tuturor viaţa: devalizarea unui bancomat în miez de noapte. Dar ca şi cum eşecul vieţii lor n-ar fi de ajuns, în noaptea fatidică, luând chipul unei furtuni bezmetice, soarta se înverşunează împotriva lor şi-i târăşte într-un vârtej de întâmplări apocaliptice. Cristiano, gata de orice sacrificiu pentru a-şi salva tatăl acuzat de crimă, trăieşte o experienţă-limită, la capătul căreia se regăseşte maturizat, încercând să afle din a cui poruncă se petrec grozăviile în această lume şi dacă salvarea este posibilă.

  Citeşte câteva pagini

  Dan C. Mihăilescu prezintă Cum vrea Dumnezeu (ProTV, „Omul care aduce cartea“, 2009)

Info
Niccolò Ammaniti
Recenzii
Detalii produs
Niccolò Ammaniti
Niccolò Ammaniti

NICCOLÒ AMMANITI s-a născut la Roma în 1966. A urmat studii de biologie, dar când a trebuit să-şi scrie teza de licenţă, s-a apucat să scrie un roman, Branchie, acceptat la un concurs de debut în 1994.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.