Dumnezeul lucrurilor mărunte

Arundhati Roy

Dumnezeul lucrurilor mărunte

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Traducere de Luana Stoica
Note de Luana Stoica și Adelina Patrichi

Arundhati Roy este prima scriitoare indiană care a câștigat Booker Prize. Premiul i-a fost acordat pentru romanul de debut, Dumnezeul lucrurilor mărunte, care, prin amestecul de exotism, misticism și istorie indiană, prin erotismul intens inserat în peisajul unei societăți fracturate în caste și condiționate de prejudecăți religioase, prin intensitatea poetică a limbajului și inventivitatea explozivă a stilului, s-a bucurat imediat de succes.

Sudul Indiei, 1969. Înarmați cu inocența invincibilă a copiilor, gemenii Rahel și Estha își trăiesc vârsta nevinovată la adăpostul unei familii pestrițe: frumoasa, dar singuratica lor mamă, care îl iubește noaptea pe bărbatul pe care copiii ei îl adoră ziua; bunica lor oarbă, care cânta la vioară; unchiul lor drag, chefliu, marxist radical, afemeiat; o mătușă antipatică, pe care o dezamăgire în dragoste a făcut-o să savureze toate nefericirile celor din jurul ei... Dar, când verișoara lor din Anglia împreună cu mama ei vin în vizită de Crăciun, gemenii află că lucrurile se pot schimba într-o clipă.

  Citește câteva pagini

  Ioana Bâldea Constantinescu, „Legile dragostei“ (Liternet.ro, octombrie 2018)

Info
Arundhati Roy
Recenzii
Detalii produs
Arundhati Roy
Arundhati Roy

ARUNDHATI ROY este scriitoare, iar romanul ei Dumnezeul lucrurilor mărunte (The God of Small Things) a fost distins cu Booker Prize, fiind tradus în peste 40 de limbi. S-a născut în 1959 în Shillong, India, și a facut studii de arhitectură în Delhi, unde locuiește în prezent.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.