Eu si Kaminski

Daniel Kehlmann

Eu şi Kaminski

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Romanele lui Daniel Kehlmann sunt publicate în peste în patruzeci de ţări. Eu şi Kaminski va fi ecranizat de Wolfgang Becker, regizorul filmului Good Bye Lenin!, cu Daniel Brühl în rolul principal.

Un roman ca un road-movie, alert şi plin de umor, despre lumea artei şi a jurnalismului şi o satiră tăioasă la adresa amândurora. Tânărul ziarist Sebastian Zöllner e convins că a găsit calea spre celebritate: va scrie biografia lui Manuel Kaminski, un pictor octogenar care a ucenicit în preajma lui Matisse. Cândva, pânzele lui stranii le-a sârnit curiozitatea contemporanilor: e geniu sau impostor? Înainte de a afla adevărul, Zöllner îl răpeşte pe bătrânul artist, iar aventura lor se precipită haotică, grotescă şi plină de neprevăzut, spre un final de un comic absurd.

  Citeşte câteva pagini

Info
Daniel Kehlmann
Recenzii
Detalii produs
Daniel Kehlmann
Daniel Kehlmann

Daniel Kehlmann s-a născut la München, în 1975. Este fiul cineastului Michael Kehlmann. În 1981 se mută împreună cu familia la Viena, unde va studia filozofia şi literele. După încheierea studiilor, se dedică literaturii. În 1997 îi apare primul roman, intitulat Beerholms Vorstellung.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.