Fabrica de matase

Tash Aw

Fabrica de matase

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Comparat cu Pacientul englez, romanul Fabrica de matase, publicat deja in douazeci si cinci de tari, a fost distins cu Whitebread Best First Novel (2005), Commonwealth Writer's Prize (2006) si nominalizat la Man Booker Prize (2005).

Povestea lui Johnny, negustor de tesaturi si erou local din Kinta, Malaysia, se intinde pe aproape saizeci de ani, dar ramane pana la sfarsit o enigma. Cine e acest om pe care unii il vad ca pe un monstru, iar altii ca pe o victima? Trei naratori - Jasper, fiul lui, Snow Soong, sotia sa, si Peter, sfatuitorul si prietenul sau cel mai bun - ne sunt ghizi in trei calatorii diferite, care urmeaza insa firul aceleiasi povesti. O poveste care incepe in toamna anului 1941, pe cand britanicii se agata cu ultimele puteri de Asia de Sud-Est, iar japonezii invadeaza Manciuria si traverseaza Siamul in drumul lor spre Malaysia. Insotiti de viitorul sef al politiei japoneze, care va ramane in istorie ca „Demonul din Kampar", si doi englezi - Frederick Honey si Peter Wormwood - la fel de diferiti pe cat pot fi un colonist odios si un indragostit de Orient, Johnny si Snow pornesc in luna de miere spre Insulele celor Sapte Fecioare, arhipelagul malaez fermecat, care se topeste la orizont cand apune soarele, inghitindu-i pe calatorii rataciti si toate certitudinile lor... Construit ca un mozaic in jurul acestei calatorii si al vietii greu de descifrat a lui Johnny, romanul cu reflexe schimbatoare ca ale matasii, tesut din fire narative intortocheate, are o gratie si o armonie impresionante.

Info
Tash Aw
Recenzii
Detalii produs
Tash Aw
Tash Aw

TASH AW s-a nascut in 1973 in Taiwan din parinti malaezi. Urmeaza scoala catolica din Kuala Lumpur. In 1990 se muta in Marea Britanie, unde studiaza dreptul la Cambridge University si creative writing la University of East Anglia, tot acum incepand sa scrie proza scurta. Dupa ce practica avocatura vreme de patru ani, in 2002 renunta la aceasta cariera pentru a se dedica literaturii.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.