Furtuna de gheata

Rick Moody

Furtuna de gheata

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Bestseller tradus in unsprezece tari si ecranizat in regia castigatorului Premiului Oscar Ang Lee, cu Sigourney Weaver, Tobey Maguire, Christina Ricci si Elijah Wood in rolurile principale (1997).

In America anilor '70, revolutia sexuala loveste in plin, scandalul Watergate inflameaza spiritele, vinovatiile Razboiului din Vietnam isi desfasoara scenariul posttraumatic. Doua familii vecine traiesc o adevarata agonie a normalitatii, fie si ca pojghita, in weekendul de Ziua Recunostintei. Cativa adolescenti experimenteaza tot ce se poate experimenta: sex, droguri, alcool, sinucidere, electrocutare, in timp ce parintii lor iau parte la o petrecere "cu chei" -- o noapte orgiastica, de revolta surda impotriva legilor prescrise, prost intelese, care degenereaza in tragedie. Tabuurile sar in aer, iar ceea ce lasa in urma e deziluzie, durere, haos. Ben Hood are o aventura grotesca, intamplatoare, cu Janey Williams, vecina de cartier. Elena, sotia lui, citeste carti de psihologie practica si traieste un interludiu sexual ratat cu Jim Williams. Wendy Hood, in varsta de paisprezece ani, experimenteaza lesbianismul, pierderea virginitatii si taisul lamei. Paul Hood, pasionat de benzi desenate, e un junkie, un "terminat" cu cosmaruri homofobe, care se salveaza din pura intamplare. Furtuna de gheata aminteste de romanele lui Cheever si Updike, dar se deosebeste de ele prin atmosfera: o tristete energica, dospind de sexualitate refulata. Totusi, lui Rick Moody nu-i lipseste umorul, dupa cum romanului sau nu-i lipseste catharsisul.

  Rodica Grigore despre Furtuna de gheata („Furtuni si jocuri“, Observator cultural, iunie 2010)

Info
Rick Moody
Recenzii
Detalii produs
Rick Moody
Rick Moody

Hiram Frederick Moody s-a nascut in 1961, la New York. Studiaza literatura engleza la Brown University, cu Robert Coover si Angela Carter, apoi obtine un masterat in creative writing la Columbia University. Imediat dupa absolvire, se interneaza la dezintoxicare, din cauza problemelor cu alcoolul si drogurile pe care le are de la cincisprezece ani.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.