Grădina uitată

Kate Morton

Grădina uitată

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Grădina uitată, cel de-al doilea roman al lui Kate Morton, egalează succesul internaţional al cărţii sale de debut, Casa de la Riverton, devenind, în 2008, mai întâi bestseller în Australia, apoi bestseller Sunday Times în Marea Britanie şi bestseller New York Times în SUA. În anul 2009 a fost recompensat cu General Fiction Book of the Year, în cadrul Australian Book Industry Awards (ABIA). Romanele lui Kate Morton sunt publicate în peste treizeci şi cinci de ţări.

În ajunul Primului Război Mondial o fetiţă este găsită la bordul unui vas cu destinaţia Australia. O femeie misterioasă, supranumită Autoarea, ar fi trebuit să o aibă în grijă, dar aceasta a dispărut fără urmă. În noaptea în care împlineşte douăzeci şi unu de ani, Nell O'Connor află un secret care îi va marca destinul. Peste câteva zeci de ani, ea porneşte în căutarea adevăratei sale identităţi, într-o călătorie având drept punct final un conac ciudat, despre care se crede că ar fi bântuit, Blackhurst, cândva proprietatea familiei aristocrate Mountrachet. La moartea lui Nell, nepoata ei, Cassandra, intră în posesia unei moşteniri neaşteptate. Conacul Blackhurst şi grădina sa uitată dezvăluie treptat secretele familiei Mountrachet, dând la iveală legătura dintre cele trei femei, aparţinând unor generaţii diferite, ale căror destine excepţionale se continuă unul pe celălalt.

  Citeşte câteva pagini

  Scrisoare către cititorii români

 Dan C. Mihăilescu prezintă Grădina uitată (ProTV, „Omul care aduce cartea", septembrie 2011)

  Elisabeta Lăsconi, „Grădina cu poveşti fermecate“ (Ziarul de duminică, august 2011)

  „Morton şi secretele de familie“ – interviu de Alexandra Olivotto (Evenimentul zilei, august 2011)

  Andreea Chebac, „A fost odată ca niciodată...“ (Bookblog.ro, august 2011)

 

Info
Kate Morton
Recenzii
Detalii produs
Kate Morton
Kate Morton

KATE MORTON s-a născut în 1976 la Berri, în sudul Australiei, fiind cea mai mare dintre cele trei fete ale familiei. A studiat arta dramatică la Trinity College din Londra, audiind apoi un curs despre Shakespeare la Royal Academy of Dramatic Art din capitala britanică. A urmat cursurile de literatură engleză de la University of Queensland, pe care le-a absolvit ca șefă de promoție.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.