Insula iubirilor nesfârşite

Daina Chaviano

Insula iubirilor nesfârşite

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Cel mai tradus roman din istoria literaturii cubaneze, Insula iubirilor nesfârşite a fost desemnat în 2007 cea mai bună carte de limbă spaniolă în cadrul Florida Book Awards.

Cecilia este o tânără ziaristă cubaneză emigrată în Statele Unite şi stabilită în Miami. Dureros apăsată de singurătate, departe de ţara natală, pe care se preface din răsputeri că a dat-o uitării, o întâlneşte într-o seară, într-un băruleţ din cartierul Mica Havană, pe Amalia, o bătrână misterioasă ce începe să-i spună o poveste. Este, de fapt, istoria familiei Amaliei, în ale cărei vine curge sângele a trei etnii diferite, înseşi etniile din care s-a născut poporul cubanez: chinezii, care au străbătut Pacificul la începutul secolului XX, şi sclavii negri şi coloniştii spanioli, ce au traversat Atlanticul, pentru a ajunge la limanul binecuvântat al insulei însorite. Seară de seară, Cecilia se întoarce în barul unde Amalia îi povesteşte întâmplările şi iubirile care au făcut ca drumurile celor trei familii să se intersecteze şi să se unească, iar tânăra va descoperi, în ţesătura complicată a acestei saga exotice, ritmate de acordurile celebre ale son-urilor cubaneze, desenul propriului destin şi drumul către sufletul-pereche.

  Citeşte câteva pagini

 Elisabeta Lăsconi, „Casa fantomă şi trei poveşti de iubire“ (Ziarul de duminică, 3 iunie 2010)

  Rodica Grigore, „Despre Cuba, cu dragoste“ (Cultura, 15 decembrie 2010)

Info
Daina Chaviano
Detalii produs
Daina Chaviano
Daina Chaviano

DAINA CHAVIANO s-a născut în 1960, la Havana. Urmează cursuri de limba şi literatura engleză la Universitatea din Havana. Studentă fiind, în 1980 câştigă primul concurs de literatură science-fiction organizat în Cuba cu volumul de povestiri Los mundos que amo (Lumile pe care le iubesc).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.