Manuscrisul găsit la Accra

Paulo Coelho

Manuscrisul găsit la Accra

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Biblioteca Paulo Coelho

Embed:

Un manuscris de demult cuprinde secretul vieţii noastre.
Trăieşte clipa pentru a-ţi păstra sufletul viu!

14 iulie 1099. În ajunul bătăliei pentru Ierusalim, cruciaţii aşteaptă, dincolo de ziduri, zorile, când va începe asaltul. Locuitorii din Oraşul Sfânt – creştini, evrei şi musulmani – se adună spre a-l asculta pe grecul înţelept căruia îi zic Coptul. El nu le spune nimic despre bătălia iminentă, ci le vorbeşte despre învăţămintele desprinse din viaţa de toate zilele, din provocările şi greutăţile pe care fiecare trebuie să le înfrunte, despre credinţă şi puterea de a transforma înfrângerile în începuturi de drum. Adevărata înţelepciune provine din iubire, din clipele de suferinţă prin care trecem, dar şi din cele de glorie, din îngemănarea perpetuă a vieţii cu moartea.
Manuscrisul găsit la Accra ne invită să medităm la cât de important este să-ţi trăieşti prezentul şi la principiile şi valorile umane. Fără ele, nimeni nu poate merge mai departe. Însemnate pe un papirus, ascunse într-o peşteră din deşertul egiptean, spusele înţeleptului grec ajung astfel până la noi. La întrebările despre dragoste, pierdere, înfrângere, singurătate, teamă, loialitate, sex, viitor, calea de urmat, el dă răspunsuri la fel de adevărate şi după o mie de ani.

Manuscrisul găsit la Accra nu este o carte care să se citească pe nerăsuflate. Paginile trebuie parcurse pe îndelete, iar cartea – păstrată mereu aproape, căci îi va dezvălui de fiecare dată celui ce o deschide un nou înţeles." (Época)

  Citeşte câteva pagini

  Grete Tartler, „Manuscrisul găsit la Accra“ (România literară, noiembrie 2012)


Duminică, 25 noiembrie, la Târgul Gaudeamus, a fost desemnat prin tragere la sorţi câştigătorul concursului „Citeşte Manuscrisul găsit la Accra şi poţi câştiga o excursie la Ierusalim“, concurs organizat de Editura Humanitas Fiction în parteneriat cu Agenţia de turism Paralela 45.

Câştigătoarea excursiei la Ierusalim pentru două persoane oferită de Agenţia Paralela 45 este
ALEXANDRA-CLAUDIA JINCĂ din BUCUREŞTI. Iată textul semnat de ea:

19 noiembrie. O cameră de hotel, un balcon. Timpul s-a oprit în marea piaţă a lumii. Muntele din faţă e o scobitură de trup dezgolit, scăldat în lumină. E un miracol al vieţii! Împreună, îndrăgostiţi, muntele şi luna pătrund pe tărâmul plăcerii, cu suflet şi trup se unesc în iubire şi timp nesfârşit. O frunză loială este înfrântă de vânt. Se desprinde şi pică elegant la picioarele copacului său, sfântă ofrandă. El i-a dat viaţă şi prin el va renaşte.
Am alunecat în caleidoscopul vieţii, unde Ea mi-a fost maestru şi eu i-am servit credincios de discipol. Mă prind de oglinzi, ne rotim împreună. Uite iubirea, suferinţa, nelinistea, înfrângerile, singurătatea, lacrimile şi bucuria şi câte şi câte... Sunt toate acolo, cele ce au fost, sunt şi vor veni. O bătaie în uşă. Plecăm! Rămâne pe noptieră Manuscrisul găsit la Accra pentru toţi cei ce au fost, sunt şi vor veni.

Mulţumim tuturor participanţilor!


  www.humanitas.ro/paulocoelho

  Facebook – Manuscrisul găsit la Accra

Info
Paulo Coelho
Recenzii
Detalii produs
Paulo Coelho
Paulo Coelho

PAULO COELHO s-a născut la Rio de Janeiro în 1947. Este unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii, cărţile sale traduse în 81 de limbi şi editate în peste 170 de ţări atingând, până în prezent, vânzări de peste 225 milioane de exemplare în întreaga lume, iar în România, de aproape un milion și jumătate de exemplare.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.