Mortii incomozi

Paco Ignacio Taibo II, Subcomandante Marcos

Mortii incomozi

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:
Pret: 7.7

Mortii incomozi a fost distins cu Premiul marelui public la editia din 2009 a Salonului de Carte de la Paris, care a avut ca tema centrala literatura mexicana.

„Adevaratii cunoscatori de literatura vor da din cap si vor zambi complice in fata acestui extraordinar melanj de trama politista si metafictiune.“ (Publishers Weekly)

Mortii incomozi este cartea a doua personaje: Elías Contreras si Héctor Belascoarán Shayne. Unul este un hatru comisar de investigatii zapatist, limbut si aparent naiv, in timp ce detectivul de la oras se dovedeste un detectiv à l'anglaise autoironic, mare amator de carnaciori spanioli, tigari Delicados cu filtru si bauturi racoritoare. Motivul investigatiei lor, la inceput paralele, apoi convergente, este ipoteza „revenirii din morti“ a unui detinut politc, despre care se credea ca a fost asasinat la iesirea din inchisoare. Acesta lasa mesaje pe robotul telefonic al prietenilor, alertandu-i si dezvaluind o fantezista teorie a conspiratiei universale (sa fie oare Bin Laden un vanzator de tacos ale carui comunicate sunt filmate in studiouri XXX din California?) ce se impleteste insa cu orori reale din istoria Mexicului - „razboiul murdar“, masacrele ordonate de putere, secatuirea unei tari care pare inca sa mai functioneze dupa modelul colonial. Dincolo de trama politista povestita cu inepuizabile resurse comice intrezarim astfel o lectie de istorie trecuta sub tacere de toate manualele oficiale.

  Citeste cateva pagini

Info
Paco Ignacio Taibo II
Subcomandante Marcos
Recenzii
Detalii produs
Paco Ignacio Taibo II
Paco Ignacio Taibo II

Paco Ignacio Taibo II s-a nascut in Spania, in 1949, dar familia lui a emigrat in Mexic in 1958, din cauza regimului franchist. Este istoric, jurnalist, activist social si, nu in ultiumul rand, romancier de mare succes, publicat in peste douazeci de tari.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.