Închide Close
O iubire la Tibru

Editura Humanitas Fiction

Jan Koneffke, O iubire la Tibru

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Ludwig Wieland, fost pilot al Wehrmachtului, se stabileste, impreuna cu sotia sa Elinor si cei doi copii Lisa si Sebastian, la Roma, pentru a ocupa un post de profesor la Scoala Germana si pentru a se dedica pasiunilor sale: sonetele si arheologia. Insa obsesia pentru obiectele Antichitatii ii ruineaza incetul cu incetul existenta; in plus, o pierde pe Elinor, care, pe fundalul boemei pline de culoare a Romei, devine eroina unei dramatice povesti de iubire. Sebastian, fiul lui Wieland, e un adolescent care descopera lumea cu uimire crescanda si-si traieste in taina, in pivnita casei de la Roma, primele experiente amoroase alaturi de Lili Sassolino, fiica unui vecin. Abia dupa un sfert de veac va intelege adevarul teribil despre viata parintilor sai si despre anii irositi pe malurile Tibrului. Si tot atunci va intelege ca trebuie sa ierte...

Despre Jan Koneffke

Prozator, poet şi jurnalist, JAN KONEFFKE (n. 1960, Darmstadt) a studiat filozofia şi literele la Universitatea Liberă din Berlin. În 1988 debutează cu microromanul Vor der Premiere, urmat de volumul de versuri Gelbes Dienstrad wie es hoch durch die Luft schoss (1989). În 1995 primeşte bursa Villa Massimo, care îi oferă posibilitatea să locuiască la Roma timp de şapte ani. În urma unei călătorii în Bulgaria, publică în 1999 volumul de proză scurtă Gulliver in Bulgarien. În 2000 îi apare Paul Schatz im Uhrenkasten, roman foarte bine primit de critica literară germană. În 2003 Jan Koneffke se mută la Viena, unde, între 2004 şi 2007, este coeditor al revistei Wespennest. În 2004 publică un nou roman care se bucură de aprecierile criticii şi publicului, Eine Liebe am Tiber, apărut în 2007 în limba română, la Editura Humanitas, sub titlul O iubire la Tibru. În 2008, îi apar cartea pentru tineret Die Sache mit Zwille şi un nou roman, Eine nie vergessene Geschichte, întâmpinat cu entuziasm de Günter Grass. Urmează în 2009 un volum de lirică pentru copii, Trippeltrappeltreppe, iar, în toamna lui 2011, Cele şapte vieţi ale lui Felix K. (Die sieben Leben des Felix Kannmacher), un fascinant roman despre România interbelică. Jan Koneffke a fost distins, între altele cu premiile Leonce und Lena, Friedrich Hölderlin, Offenbacher, Usedomer, iar în China a primit premiul pentru cel mai bun roman tradus din germană în 2004. Cărţile lui Jan Koneffke au fost traduse în italiană, olandeză, bulgară, română şi chineză. Locuieşte la Viena, Bucureşti şi Măneciu, împărţindu-şi timpul între Germania, Austria şi România.

Recenzii

"Koneffke stapaneste suveran regulile dramatice ale aluziei, amanarii si montajului abrupt. Un magician al timpului." (Neue Zurcher Zeitung)

"Intr-un stil limpede, Jan Koneffke zugraveste culise multicolore si scene grotesti, raspandind pe fiecare pagina un aer de mister si magie." (Sudkurier)

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: O iubire la Tibru
  • An apariție: 2007
  • Ediție: I
  • Pagini: 292
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-50-1257-5
  • Colecție: Raftul Denisei
  • Domeniu: literatură
  • Autor: Jan Koneffke
  • Traducere: Nora Iuga

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

27 martie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Fata mecanică de Anna Mazzola

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact