O sa vina si primavara, Bandini

John Fante

O sa vina si primavara, Bandini

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Romanul O sa vina si primavara, Bandini , care alaturi de Drumul spre Los Angeles, Intreaba praful si Vise de pe Bunker Hill alcatuieste saga avandu-l protagonist pe Arturo Bandini, a fost ecranizat in 1989, cu Joe Mantegna, Ornella Muti si Faye Dunaway in rolurile principale.

Arturo Bandini este un adolescent care se revolta impotriva legilor lumii cu toata furtuna celor paisprezece ani: iubeste primavara si uraste iarna cu patima copilului sarac si infrigurat, provoaca puterea divina careia mama lui i-a inchinat viata, isi infrunta tatal abrutizat de munca, lupta -- si pierde -- pentru o dragoste imposibila, refuzand cu indarjire sa accepte ca e dureros de singur. Insa, in clipa cand nu mai asteapta si nu mai spera nimic, frigul face loc primelor raze de soare. O sa vina si primavara, Bandini e de fapt povestea unui invingator.

Info
John Fante
Recenzii
Detalii produs
John Fante
John Fante

JOHN FANTE s-a născut în Colorado, în 1909, într-o familie de imigranţi italieni. A urmat şcoala parohială din Boulder şi un gimnaziu iezuit din Denver, continuându-şi studiile la Colorado University şi Long Beach City College. A debutat cu o povestire apărută în The American Mercury, în 1932.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.