Ora albastră

Alonso Cueto

Ora albastră

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Premiul Herralde 2005

Ancorat în istoria recentă a războiului civil din Peru, Ora albastră este în acelaşi timp o tulburătoare poveste a unei iubiri imposibile şi o investigaţie lucidă a subterfugiilor şi recuperării unei conştiinţe culpabile. Dureroasa încercare a protagonistului de a face lumină asupra unor fapte cumplite, trecute sub tăcere sau uitate de memoria familială şi socială, este în acelaşi timp şi o emoţionantă incursiune în universul său lăuntric, pentru a-şi afla adevărata identitate, a-şi exorciza obsesiile şi a se împăca definitiv cu sine.

„Un roman magnific care descrie cu luciditate şi fantezie sechelele celor zece ani de război civil şi terorism... Proza lui Cueto este năvalnică şi irezistibilă, împletind descrieri, dialoguri, reflecţii şi monologuri într-o singură frază.“ (Mario VARGAS LLOSA)

  Citeşte câteva pagini

 Andreea Răsuceanu, „Când ceasul va bate ora albastră“ (Ziarul de duminică, noiembrie 2010)

  Rodica Grigore, „Alonso Cueto: arta de a privi dincolo de aparenţe“ (Observator cultural, noiembrie 2010)

Info
Alonso Cueto
Recenzii
Detalii produs
Alonso Cueto
Alonso Cueto

Scriitor, ziarist, eseist, profesor şi teoretician al literaturii, ALONSO CUETO s-a născut la Lima, în 1954. Studiază la prestigioasa Pontificia Universidad Católica del Perú, unde în prezent predă cursuri literatură, luându-şi licenţa în 1977.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.