Profesoara de pian

Janice Y. K. Lee

Profesoara de pian

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Apărut la începutul anului 2009, romanul Profesoara de pian a fost, în SUA, bestseller New York Times, Publishers Weekly, Indie National, San Francisco Chronicle, LA Times, Denver Post. A fost desemnat New York Times Editor's Choice, Book Sense Pick, „Borders Recommends“ Fiction Pick şi selectat pentru programul „Descoperiţi noi scriitori“ al librăriilor Barnes and Noble. În Marea Britanie, a fost bestseller Sunday Times, Richard and Judy Summer Read Pick şi figurează pe lista „Voci noi 2009“ a reţelei de librării Waterstone. Până în prezent este tradus în douăzeci şi cinci de ţări.

În 1941, Will Truedale, un englez proaspăt sosit la Hong Kong, începe o relaţie pasională cu o eurasiană frumoasă şi dominatoare, Trudy Lang. Dar invazia japoneză are consecinţe tragice atât asupra celor doi îndrăgostiţi, cât şi asupra membrilor comunităţii anglo-americane, care vor experimenta, în zilele negre ale războiului, trădarea delaţiunea, laşitatea.Unsprezece ani mai târziu, Clare Pendleton, o tânără englezoaică provincială, de-abia căsătorită, ajunge la Hong Kong şi, sedusă de farmecul înaltei societăţii, se hotărăşte să dea lecţii de pian fiicei unor chinezi bogaţi, Melodie şi Victor Chen. Claire se îndrăgosteşte de un englez dezabuzat, angajat, în mod ciudat, ca şofer al familiei Chen. În curând, va constata că enigmaticul comportament al lui Will ascunde secrete şi traume în care sunt implicaţi mulţi din această beau monde supravieţuitoare a ocupaţiei japoneze.
Janice Y. K. Lee a scris o carte ambiţioasă, care este, în acelaşi timp, roman istoric şi de iubire, de război şi de atmosferă, în tradiţia Pacientului englez şi a Americanului liniştit.

  Citeşte câteva pagini

  Lansarea de la Cărtureşti şi prezentarea romanului (TVR Cultural, „Jurnal cultural“, octombrie 2009)

  Janice Y. K. Lee prezintă Profesoara de pian (video)

Info
Janice Y. K. Lee
Recenzii
Detalii produs
Janice Y. K. Lee
Janice Y. K. Lee

Născută în anii '70 la Hong Kong, din părinţi coreeni, JANICE Y. K. LEE s-a mutat la cincisprezece ani în S.U.A. A studiat literatura engleză şi americană la Harvard.Chiar în prima zi de facultate l-a cunoscut pe viitorul său soţ.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.