Ravensbruck

Steve Sem-Sandberg

Ravensbrück

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Steve Sem-Sandberg este primul laureat al Premiului Marin Sorescu acordat de Institutul Cultural Român din Stockholm în 2007. Romanul Ravensbrück a fost nominalizat la Premiul August în 2003 şi la Premiul pentru Literatură al Consiliului Nordic, în 2004.

Milena Jesenská (1896-1944) este cunoscută publicului românesc prin prisma scurtei, dar intensei poveşti de dragoste pe care a trăit-o alături de Franz Kafka. Dar Milena, devenită pentru o vreme soţia filozofului Ernst Polak, reprezintă un exemplu de toleranţă şi tenacitate, un model de luptă pentru libertate individuală şi naţională în egală măsură, un simbol pentru poporul ceh. În Praga ocupată de nemţi, Milena reuşeşte să pună în mişcare, folosindu-se de relaţiile personale, o adevărată organizaţie clandestină, care salvează vieţile a numeroşi refugiaţi, mai cu seamă evrei. Dar în spatele acestei figuri tenace se ascunde o femeie vulnerabilă, orfană de mamă şi crescută de un tată autoritar, în căutarea unui bărbat destul de puternic pentru a o susţine atunci când forţa îi secătuieşte - un deziderat pe care nu şi-l va atinge niciodată. Măcinată de boală şi sleită de puteri, este trimisă, în urma unui proces în care fusese găsită nevinovată, în lagărul de la Ravensbrück, unde, în primăvara anului 1944, îşi va găsi sfârşitul.

  Citeşte câteva pagini

  Citeşte un interviu cu autorul (România liberă, 29 octombrie 2009)

Info
Steve Sem-Sandberg
Recenzii
Detalii produs
Steve Sem-Sandberg
Steve Sem-Sandberg

STEVE SEM-SANDBERG, născut la Oslo în 1958, este un prolific jurnalist, scriitor si critic literar suedez. Locuieşte alternativ la Viena şi Stockholm, fiind corespondent pe probleme culturale al prestigiosului ziar Svenska Dagbladet.

Comentarii

Lansare carte adăugat de Dana Puiu (neverificat)

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.