Recviem pentru un vis

Hubert Selby Jr.

Recviem pentru un vis

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Ecranizarea din 2000 a romanului-cult Recviem pentru un vis (Requiem for a Dream), în regia lui Darren Aronofsky, cu Ellen Burstyn, Jennifer Connely şi Jared Leto în rolurile principale, a primit două nominalizări la premiile Oscar şi Globul de Aur.

Visul American a murit de ceva vreme. Dar fiecare are propriul drog care-l ajută să viseze mai departe: heroina, televiziunea, mâncarea - modalităţi de a nu privi în faţă realitatea crudă şi neîndurătoare. Recviem pentru un vis e povestea supravieţuirii a patru oameni dependenţi de iluziile care le dau forţa de a continua încă o zi, înainte de a se prăbuşi inevitabil în infernul din ei înşişi. Privirea naratorului pătrunde până în adâncul sufletului omenesc pentru a aduce la lumină slăbiciunile lor, nevoia de a iubi şi de a crede, speranţa că poate mai există scăpare şi mântuire.

  Citeşte câteva pagini

  Rodica Grigore, „Recviemul visului“ (Cultura, iunie 2012)

  „Autointerviu“ Hubert Selby Jr., 1989

Info
Hubert Selby Jr.
Detalii produs
Hubert Selby Jr.
Hubert Selby Jr.

Controversatul scriitor HUBERT SELBY Jr. s-a născut la New York, în 1928. Îşi petrece copilăria în Brooklyn şi urmează primul an de liceu la Peter Stuyvesant High School. La 15 ani renunţă la studii, iar în 1944 se înrolează în Marina Comercială a SUA, luând parte la al Doilea Război Mondial.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.