Satul neamțului sau Jurnalul fraților Schiller

Boualem Sansal

Satul neamțului sau Jurnalul fraților Schiller

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:
Pret: 32

Traducere de Bogdan Ghiu și Mădălina Ghiu

Publicat înainte de capodopera 2084. Sfârșitul lumii (Humanitas Fiction, 2016) și înainte de valul de atentate teroriste care a zguduit Franța și Occidentul, romanul multipremiat Satul neamțului sau Jurnalul fraților Schiller de Boualem Sansal este un tur de forță din punct de vedere literar, moral șI istoric.

Romanul leagă într-un ritm halucinant, prin jurnalele alternate ale lui Rachel și Malrich Schiller, două epoci istorice și două regimuri politice: nazismul și islamismul fundamentalist, proiectându-le, ca avertisment, în viitor. O panoramare a lumii actuale care ne poartă prin Franța, Algeria, Germania, Austria, Polonia, Turcia, Egipt, unind lagărul de exterminare de la Auschwitz cu periferiile Parisului. Pesimismul meditativ al lui Rachel și edificarea sfâșietoare a lui Malrich îi determină pe frații Schiller să aleagă două căi diametral opuse.

  Citește câteva pagini

Info
Boualem Sansal
Recenzii
Detalii produs
Boualem Sansal
Boualem Sansal

BOUALEM SANSAL s-a născut la 15 octombrie 1949 în Teniet el Had din Algeria. În 1972 și-a luat diploma de inginer de la École Polytechnique d’Alger, apoi a fost asistent și cercetător în cadrul acesteia. A obținut titlul de doctor în economie.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.