Spiritus

Ismail Kadare

Spiritus

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Ismail Kadare este una dintre cele mai puternice voci ale literaturii europene contemporane. În 2005 i s-a acordat primul International Man Booker Prize, iar în 2009, Premio Príncipe de Asturias de las Letras. Opera sa este tradusă în peste patruzeci de ţări.

Comparat deseori cu romanele lui Kundera sau Kafka, Spiritus dezvăluie consecinţele tragice ale obsesiei autorităţii. Într-o Albanie unde oamenii poartă cusute în căptuşeala hainelor microfoane care le înregistrează fiecare şoaptă sau mişcare, unde teama şi ura sunt cuvintele-cheie, doar forţele străvechi şi legile imuabile ale mitului mai pot interveni pentru a reinstaura ordinea. Roman cu reminiscenţe fantastice într-un cadru cât se poate de realist, Spiritus are anvergura unei saga moderne şi profunzimea unei tragedii antice.

  Citeşte câteva pagini

  Alexandra Găujan, „Ca să te aud mai bine“ (BookBlog.ro, august 2012)

Info
Ismail Kadare
Recenzii
Detalii produs
Ismail Kadare
Ismail Kadare

ISMAIL KADARE s-a născut la Gjirokastra, în Albania, în 1936. A absolvit filologia la Tirana și și-a continuat studiile la Institutul de Literatură Maxim Gorki din Moscova. A debutat la optsprezece ani cu un volum de poezie, Inspirații juvenile, căruia îi urmează în 1957 un al doilea, Visări.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.