Spovedania unui ucigas, povestita intr-o noapte

Joseph Roth

Spovedania unui ucigas, povestita intr-o noapte

Legenda sfantului betiv

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

 

In romanul Spovedania unui ucigas si in nuvela Legenda sfantului betiv punctul de intalnire a tulburatoarelor personaje ale lui Joseph Roth este Parisul inceputului de secol douazeci.

Cu o maiestrie a scriiturii care aminteste de romanele dostoievskiene, Joseph Roth tese in Spovedania unui ucigas deopotriva intriga unui roman politist si fina analiza psihologica a unui asasin. Urmarind implicatiile morale ale actului criminal, precum si starile de constiinta prin care trece autorul acestuia, romanul are un final-surpriza. Din tanar ingenuu si iremediabil indragostit de o frantuzoaica frivola, robit de mirajul puterii si al imbogatirii, Golubcik se va transforma intr-un ucigas fara voie, obligat sa traiasca pentru tot restul vietii covarsit de sentimentul culpei. In Legenda sfantului betiv Andreas, un hoinar ajuns la Paris, in incercarea de a-si eluda luciditatea distrugatoare, isi ineaca zilele in alcool. O serie de miracole marunte si stranii intamplari fericite ii readuc pofta de viata, dar eroul uita ca fiecare interventie divina isi cere tributul si ca plata poate fi chiar propria sa viata.

  Citeste cateva pagini

Info
Joseph Roth
Recenzii
Detalii produs
Joseph Roth
Joseph Roth

Romancier, eseist si jurnalist nascut la 2 septembrie 1894, la Brody, la granita orientala a Imperiului Habsburgic, Joseph Roth este unul dintre pilonii literaturii austriece.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.