Un atlas al dorinţelor zadarnice

Anuradha Roy

Un atlas al dorinţelor zadarnice

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

O poveste de iubire despre doi oameni care se regăsesc atunci când lumea lor se prăbuşeşte iar toţi cei dragi îi părăsesc, Un atlas al dorinţelor zadarnice a fost publicat până în prezent în şaisprezece ţări.

În 1907, Amulya Babu a înfiinţat o făbricuţă în Songarh, un târg liniştit aşezat aproape de locul unei cetăţi străvechi de mult înghiţite de junglă. Nu ştia că în acea clipă i se hotăra destinul: sub acoperişul casei visurilor lui se vor împleti sau despărţi destinele a trei generaţii, în grădina luxuriantă se vor înfiripa iubiri şi se vor frânge inimi, iar zidurile groase se vor dovedi neputincioase în faţa Istoriei.

„O scrisoare de dragoste adresată unei Indii acum dispărute, o ţară a inocenţei şi a nopţilor de vară îmbălsămate de mirosul iasomiei." (Financial Times)

  Citeşte câteva pagini

  Elisabeta Lăsconi, „Un atlas plin de poveşti“ (Ziarul de duminică, iunie 2011)

  Adriana Cocic, „Dorinţe zadarnice în India secolului XX“ (Bookblog.ro, iulie 2011)

Info
Anuradha Roy
Recenzii
Detalii produs
Anuradha Roy
Anuradha Roy

Scriitoarea indiană ANURADHA ROY îşi împarte viaţa între New Delhi, unde, alături de soţul ei, conduce Editura Permanent Black, şi Ranikhet, un mic oraş din Himalaya. S-a născut în 1967. După studii la Calcutta şi la Cambridge, a lucrat ca jurnalistă pentru mai multe cotidiene şi reviste indiene.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.