Viaţa mea clandestină

Peter Carey

Viaţa mea clandestină

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Traducere și note de Vali Florescu

Peter Carey este unul din cei doi scriitori (alături de J. M. Coetzee) care au obţinut Man Booker Prize de două ori. De asemenea, a primit patru Miles Franklin Awards. Viaţa mea clandestină e o evocare fascinantă şi inteligentă a Americii de la finele anilor '60, dublată de o poveste de iubire - cea dintre un băieţel tânjind după părinţii lui absenţi şi o tânără al cărei sentiment neaşteptat pentru el îi schimbă complet viaţa.

Che e un puşti de şapte ani care a crescut alături de bunica lui aristocrată într-un apartament din Upper East Side, iar Dial, o frumoasă hipiotă pasionată de literatură, cu idealuri progresiste. Când aceasta intră în viaţa celor doi, lucrurile iau o întorsătură nebănuită, care-l proiectează pe micul Che într-o lume total nouă. Având iniţial un simplu rol de intermediere între Che şi adevărata lui mamă, Dial se va converti, treptat, în figura maternă înde-lung aşteptată de copil. Periplul lor include fuga de poliţie, camuflarea identităţii reale a lui Che, întâlnirea cu mai multe comunităţi hipiote, pe fundalul unei Americi tulburi, cea a anilor '60. La sfârşitul unui montagne-russe de întâmplări care contaminează cititorul cu suspansul lor, rămâne întrebarea: va reuşi Che să-şi regăsească familia legitimă sau, dimpotrivă, va alege clandestinitatea, care i-a oferit şansa să trăiască pe viu ceea ce alţii află numai din cărţi?

  Citeşte câteva pagini

  Rodica Grigore, „Naufragiaţi în Australia“ (Cultura, 7 septembrie 2010)

Info
Peter Carey
Recenzii
Detalii produs
Peter Carey
Peter Carey

Scriitorul PETER CAREY s-a născut la Bacchus Marsh, Victoria, în Australia, în 1943. Îşi face studiile ştiinţifice la Monash University, apoi lucrează în publicitate. Debutează cu două volume de povestiri: War Crimes (1979) şi The Fat Man in History (1980).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.