Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald

Therese Anne Fowler

Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald

Humanitas Fiction, Literatură

Embed:
Pret: 40.46

Bestseller New York Times, USA Today, LA Times, Boston Globe, San Francisco Chronicle, Publisher’s Weekly, Oprah, Elle, People, The Wall Street Journal, NPR, Vogue, The Washington Post, The Daily Mail, Southern Living, Australian Women’s Weekly, Marie Claire, The TelegraphHarper’s Bazaar. Roman inclus pe lista celor mai bune cărți de ficțiune istorică pe 2013 de Huffington Post și Goodreads. Tradus în peste douăsprezece țări. Drepturile de ecranizare pentru un serial TV au fost cumpărate de Amazon Studios.

„Aș vrea să-i pot spune oricui ne crede la pământ... Uitați-vă mai bine și veți vedea ceva extraordinar, uimitor, ceva real și adevărat. Noi n-am fost niciodată ceea ce păream.“

Când nechibzuita frumusețe din Sud Zelda Sayre îl întâlnește pe F. Scott Fitzgerald, la dans, la un country club din Montgomery, Alabama, în 1918, ea are șaptesprezece ani, iar el este un tânăr locotenent. Curând Zelda se îndrăgostește de el, deși Scott nu e bogat sau cunoscut, nici măcar nu e din Sud, și insistă, frizând absurdul, că scrisul său îi va aduce atât avere, cât și faimă. Când Scott își vinde primul roman unui editor, plină de speranță, Zelda se urcă în trenul de New York să se mărite cu el și apoi să înfrunte împreună orice le-o fi sortit. Acum, în zori de Jazz Age, urmează succesul și faima peste închipuire, care îi transformă pe Scott și pe Zelda în legende ale vremii lor. Fiecare loc în care ajung devine o scenă – New York City, Long Island, Hollywood, Paris, Riviera Franceză – unde amândoi se alătură sărbătorii continue a strălucitoarei Generații Pierdute, avându-i cap de afiș pe Ernest Hemingway, pe Sara și Gerald Murphy, pe Gertrude Stein. Totul pare nou și posibil, dar nici măcar petrecerile lui Jay Gatsby nu țin o veșnicie. Cine este de fapt Zelda, dincolo de soția unui scriitor faimos?

  Citește câteva pagini

Info
Therese Anne Fowler
Recenzii
Detalii produs
Therese Anne Fowler
Therese Anne Fowler

THERESE ANNE FOWLER este al treilea copil și singura fiică a unui cuplu din Milan, Illinois, născându-se în 1967. De mică a fost pasionată de citit și de baseball. A absolvit cursurile Universității de Stat din Carolina de Nord, luându-și licența în sociologie și masteratul în creative writing.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.