Zilele de şcoală ale lui Isus

Zilele de şcoală ale lui Isus

J.M. Coetzee

Zilele de şcoală ale lui Isus

Humanitas Fiction, Literatură / Colectia: Raftul Denisei

Embed:

Traducere şi note de Irina Horea

Roman nominalizat la Man Booker Prize, Zilele de şcoală ale lui Isus continuă strania şi fascinanta poveste a micului Davíd şi a părinţilor săi, protagoniştii din Copilăria lui Isus.

Evadând din Novilla, prima lor oprire în lumea nouă imaginată de Coetzee, unde personajele îşi încep viaţa fără amintirile trecutului de dincolo de ocean, micul Davíd, Simón şi Inés ajung în oraşul Estrella. Zilieri la o fermă, apoi angajaţi în oraş, cei doi părinţi sui generis încearcă să construiască un prezent şi un viitor pentru fiul lor adoptiv. Dar viaţa unei aşezări modeste nu este scutita de violenţă, de pasiuni devoratoare şi fatale. Confruntat cu răul inexplicabil, Davíd găseşte consolare muzică şi dans, a căror armonie matematică îi oferă certitudini esenţiale.

Info
J.M. Coetzee
Detalii produs
J.M. Coetzee
J.M. Coetzee

JOHN MAXWELL COETZEE s-a născut pe 9 februarie 1940 la Cape Town, în Africa de Sud. Îşi încheie strălucit studiile de literatură engleză şi matematică la University of Cape Town în 1961, apoi se mută în Anglia, unde lucrează ca programator.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.