Adevarul gol si alte povestiri

Anton Pavlovici Cehov

Adevarul gol si alte povestiri

Lectura: Răzvan Vasilescu


Humanitas Multimedia, Dramaturgie, Literatură / Colectia: Audiofiction

Embed:

Razvan Vasilescu citind povestirile lui Cehov, sensibile si pline de umor, despre oameni simpli si intamplarile lor complicate, pare ca vine chiar din secolul XIX. Si nu vine singur, aduce cu sine un arhivar devenit celebru cu ocazia unui accident provocat de betie, o guvernanta mototoala care este supusa unui test cinic, un functionar care, impins de aburii betiei, ii cere socoteala fostului sau sef, un batran demn si important nevoit sa solicite ajutor pentru nepotul sau neispravit, un functionar sfrijit care se ploconeste in fata fostului sau coleg, ajuns om mare, o actrita ingenua care asteapta declaratia unui comic sacait insa de lipsa unui pahar de vodca, un contraamiral care este invitat la o nunta doar datorita rangului sau, un croitor care traieste din hazul amintirilor, acceptandu-si resemnat umilinta de dragul lor, un raufacator inocent care nu intelege ce fatalitate l-a adus in sala de judecata.

Cehov ofera spre delectare deznodaminte neverosimile, tulburare si incertitudine, concluzii eronate sau detalii incantatoare de atmosfera. Sunt indeajuns de sensibile pentru a va induiosa, veti fi incantati de inflacararea cu care Cehov isi pune personajele in situatii complicate, veti aprecia ironia fina a dialogurilor si veti rade cu pofta.

Vocea lui Razvan Vasilescu si savoarea textului cehovian nu vor lasa rece nici un ascultator.

"Pasiunea lui Razvan Vasilescu pentru Cehov ne ingaduie sa ne reintalnim cu deosebitul talent al scriitorului de a cuprinde in cateva randuri in scurtele sale povestiri portretul unor oameni, viata lor, ridicolul si uneori tragedia lor." (Liviu Ciulei)

ADEVARUL GOL SI ALTE POVESTIRI (asculta un fragment)

Audiobookul cupinde povestirile:

1. Adevarul gol
2. Bucurie
3. Mototoala
4. Protectie
5. Grasul si slabul
6. Comicul
7. Nunta cu general
8. Uniforma capitanului
9. Raufacatorul

Info
Anton Pavlovici Cehov
Răzvan Vasilescu (voce)
Trivia
Detalii produs
Anton Pavlovici Cehov
Anton Pavlovici Cehov

Anton Pavlovici Cehov (în rusă: Анто́н Па́влович Че́хов, (n. 29 ianuarie S.V. 17 ianuarie 1860, d. 15 iulie S.V. 2 iulie 1904) a fost un prozator şi dramaturg rus.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.