Contrabasul

Patrick Süskind

Contrabasul

Lectura: Radu Beligan


Humanitas Multimedia, Dramaturgie / Colectia: Colectia de teatru

Embed:
Pret: 28.9

 

Contrabasul, piesa de teatru care marcheaza debutul scriitorului Patrick Süskind este construita in jurul unui singur personaj - un contrabasist. Tradusa in peste douazeci de limbi, piesa este un monolog in care sunt prezentate cu mult umor si ironie consideratiile subiective referitoare la universul muzicii clasice ale unui interpret aparent plictisit de meseria lui si usor ametit de bere.

Frustrarile, neimplinirile, visurile si dorintele sale intime sunt treptat dezvaluite prin intermediul obiectului neinsufletit care il insoteste si il vegheaza pretutindeni - contrabasul, instrumentul muzical pe care il iubeste si il uraste deopotriva. Sentimentele sale antinomice se rasfrang nu doar asupra contrabasului, ci si asupra compozitorilor cunoscuti, a femeii iubite si chiar a lui insusi, simtindu-se cand ax central al orchestrei filarmonicii nationale, cand simplu functionar lipsit de talent. In oricare dintre situatii, umorul subtil al personajului, dublat de interpretarea remarcabila a maestrului Radu Beligan, transforma ascultatorul intr-un partener de dialog, transpus pe scena imaginara, langa contrabas.

Premiera spectacolului "Contrabasul" a avut loc pe scena Teatrului National din Bucuresti in anul 1987, in regia lui Grigore Gonta, avandu-l in rolul principal pe Radu Beligan (one-man-show).

 

 

(asculta un fragment)

 

Info
Radu Beligan (voce)
Patrick Süskind
Detalii produs
Radu Beligan
Radu Beligan

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.