Falsul autostop

Milan Kundera

Falsul autostop

Lectura: Cristi Iacob


Humanitas Multimedia, Literatură / Colectia: Audiofiction

Embed:

 

Iubirea este pentru Milan Kundera altceva decat blanda visare sau suspin abisal, ceva mult mai palpabil, "epidermic" aproape. Nu maladive fantasme, nu obscure pulsiuni ii imping pe eroii nuvelelor sale unul catre altul: in doi, nu e loc de subtile ocoluri si de inavuabile complexe; totul se reduce la expresia cea mai brutala a esentialului. Iar acesta este prins uneori chiar in jocurile aberante ale partenrilor, jocuri carora le cad prizonieri pana la capat asa cum se intampla in Falsul autostop. Tanara placuta va de veni o simpla stoperita usuratica, iar iubitul ei, atent si tandru se va identifica cu totul cu soferul indifferent care ia o stoperita de pe marginea drumului. Unde se opreste jocul pentru a lasa locul realitatii, cat din joc este real, cat din realitate se pierde, ramane sa descoperiti.

"Pana si in joc se ascunde pentru om o anumita privatiune de libertate; pana si jocul constituie, pentru cel care-l practica, o capcana."
Milan Kundera.

FLASUL AUTOSTOP (asculta un fragment)

 

 

 

Info
Milan Kundera
Cristi Iacob (voce)
Detalii produs
Milan Kundera
Milan Kundera

Când, în 1968, tancurile sovietice spulberau „Primăvara de la Praga“, MILAN KUNDERA era deja un scriitor cunoscut: publicase poezie, teatru, eseuri, iar primul său roman, Gluma, şi nuvelele adunate în volumul Iubiri caraghioase fuseseră tipărite în ultimul an în peste 150 000 de exemplare.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.