Gastronomice 4

Empty input file `files/tome/cover/cache/978-973-1709-66-6.promo.jpg' @ error/jpeg.c/JPEGErrorHandler/316

Pastorel

Gastronomice

volumul 4

Humanitas Multimedia, Gastronomie / Colectia: Hors collection

Embed:

Cel de-al patrulea volum din seria Gastronomice este o invitatie la masa fastuoasa de Anul Nou. Sunt dezvaluite retetele bucatarului-sef Colea Olexiuc, un "profesionist care isi potriveste mancarile din ochi": sarmale in foi de vita, tarta cu praz, chifle umplute cu branza sau cu sunca, tocatura, toba, rulouri de hering cu masline si mai ales celebra reteta de aspic, mancare pe care autorul o defineste "o piftie care s-a inaltat in grad". Iar ca desert, o placinta cu nuci si indemnul autorului:

"Nu uitati, ciocnind paharul/ Cu Spumos sau Ottonel,/Nici pe Colea bucatarul,/ Nici pe mine./PASTOREL."

Info
Pastorel
Detalii produs
 Pastorel
Pastorel

Al. O. Teodoreanu – zis „Pastorel“ dintr-o gluma a tatalui sau si ramas astfel pentru toti cei ce l-au cunoscut, citit si iubit – s-a nascut la Dorohoi, la 30 iulie 1894, ca frate mai mare al altui alintat al literelor romane, Ionel Teodoreanu.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.