Jurnalul unei fete greu de multumit

Jeni Acterian

Jurnalul unei fete greu de multumit

Lectura: Irina Petrescu


Humanitas Multimedia, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Memorialistică

Embed:

„Sunt profund nemultumita de mine de la o vreme. Am incercat sa fac abstractie de gandurile care imi rasar in creier din ce in ce mai obsedant, dar nu serveste la nimic. Ar fi poate mai bine sa nu ma ascund de mine insami si sa privesc in fata lucrurile. Spun ca ar fi bine - cu toate ca stiu precis ca n-are sa fie bine. Dimpotriva. Dar nu e genul meu sa refulez. Pe scurt, incep sa am impresia ca sunt pe cale de a disparea inainte de a fi existat." (JeniI ACTERIAN, 15 ianuarie 1947)

„...A fost mai greu decat mi-as fi inchipuit. Incepusem experienta Jurnalului vorbit cu cativa ani in urma, cand am intalnit-o la radio, sub conducerea lui A.W. si a D.P., pe Alice Voinescu. Am avut atunci revelatia unei comunicari speciale cu o fiinta deosebita. Memoriile unei Persoane deveneau pe suport audio confesiunile unui personaj. Nu le-am cunoscut desi stiam o multime de lucruri despre fiecare. Cu Alice m-am imprietenit repede. De Jeni mi-a fost frica. Dar le-am iubit teribil pe amandoua, crezand ca am gasit cateva ganduri nescrise pe care mi se parea ca le-am descifrat (stiut) numai eu. Am fost fericita sa fiu cateva zeci de minute Alice in Tara Ororilor, si acum Jeni in Tara Pasarilor care se zbat in colivia propriei lor inteligente orgolioase murmurand printre gratii: imi urasc luciditatea.“ (Irina PETRESCU)

  Asculta un fragment

Info
Jeni Acterian
Irina Petrescu (voce)
Detalii produs
Jeni Acterian
Jeni Acterian

JENI (sau JENNY) ACTERIAN (1916, Constanţa – 1958, Bucureşti), de fapt Eugenia Maria Acterian, sora lui Haig şi a lui Arşavir Acterian. A făcut primii ani de şcoală la Notre Dame de Sion în Bucureşti.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.