În căutarea lui Spinoza

Antonio Damasio

În căutarea lui Spinoza

Cum explică ştiinţa sentimentele

Humanitas, Eseistică, Filozofie, ştiinţă / Colectia: Paşi peste graniţe

Embed:

După ce odată cu prima lui carte, Eroarea lui Descartes, a pătruns în mecanismul intim al raţiunii, Antonio Damasio dezvăluie aici substratul neurologic al emoţiilor şi sentimentelor care ne însufleţesc. Pornind de la observarea cazurilor clinice cu care s-a confruntat şi de la investigaţii prin cele mai noi tehnici de imagistică cerebrală, Damasio construieşte o spectaculoasă teorie unitară a afectelor - în ultimă instanţă, o teorie a sufletului omenesc. Iar în acest punct ideile sale se întâlnesc cu ideile lui Spinoza. Cartea devine astfel un dialog pasionant între neurologia de vârf a zilelor noastre şi gândirea unui filozof singular care şi-a trăit viaţa în perfect acord cu credinţele lui.

Profesor la universităţile din California de Sud şi din Iowa, precum şi la Institutul Salk, Antonio Damasio este unul dintre marii neurologi ai lumii şi, în acelaşi timp, autorul unor celebre cărţi adresate publicului larg.

  Citeşte câteva pagini

Info
Antonio Damasio
Detalii produs
Antonio Damasio
Antonio Damasio

ANTONIO DAMASIO este profesor universitar; deţine titlul de Profesor David Dornsife în neuroştiinţe, neurologie şi psihologie la Universitatea din California de Sud, unde conduce Brain and Creativity Institute. A scris numeroase articole ştiinţifice şi a primit multe premii, între care Premiul Príncipe de Asturias pentru ştiinţă şi tehnologie, Premiul J.-L.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.