Între părinte şi copil

Haim G. Ginott

Între părinte şi copil

Ghid de comunicare afectuoasă

Humanitas, Carte Practică / Colectia: Seria Cărţi bune pentru părinţi buni

Embed:

O carte cu totul aparte: un ghid clasic cu milioane de exemplare vândute, dar, dincolo de asta și mult mai important, o carte cu idei originale și proaspete. Toate pornind de la următorul principiu: sentimentele copilului, bune sau rele, trebuie confirmate de părinte, comportamentele copilului trebuie limitate. De aici noţiunea de comunicare afectuoasă, adică ţinând cont de afectivitatea copilului. Pare dificil și abstract, dar veţi găsi în carte nenumărate ilustrări, cu exemple revelatoare de dialoguri copil-părinte, pentru că autorul consideră că stilul comunicării verbale cu copilul este esenţial.
Principiile de comunicare din această carte sunt aplicabile indiferent de vârsta copilului dumneavoastră, desigur, dacă a început să vorbească. Dar, surprinzător, sunt valabile și în relaţia de cuplu sau dintre oricare doi adulţi. O dovadă, poate, că autorul a descoperit un adevăr fundamental.

Ediție revãzută și adusă la zi de Dr. Alice GINOTT și Dr. H. WALLACE GODDARD

  Citește câteva pagini


Humanitas a tradus de-a lungul timpului 7 cărţi practice adresate părinţilor. Cărţi alese cu atenţie, pe care cititorii le-au apreciat, de vreme ce au trebuit republicate, unele de mai multe ori. Cărţi perene. Cărţi bune. Cărţi necesare părinţilor care nu vor să-şi crească la întâmplare copiii. Ele apar acum ca o serie unitară. Pentru noile generaţii de părinţi (şi de bunici) buni.

Copiii învaţă ceea ce trăiesc. Educaţia care insuflă valori
Ce le spunem copiilor și adolescenţilor despre sex
Între părinte şi copil. Ghid de comunicare afectuoasă
Educaţia copilului meu în 25 de tehnici (care nu dau greş)
Adolescenţi scăpaţi de sub control
Sănătatea copilului meu. Ghid de simptome şi îngrijiri
Cum devenim părinţi mai buni. Ghid practic

Info
Haim G. Ginott
Detalii produs
Haim G. Ginott
Haim G. Ginott

Dr. HAIM G. GINOTT (1922–1973) a fost un cunoscut psiholog și psihoterapeut american de origine israeliană, specializat în probleme de educație a copilului și în relațiile dintre părinți/profesori și copii. Și-a început cariera în țara natală ca profesor de școală elementară.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.