„Îi urăsc, mă!“

Magda Răduță (ed.)

„Îi urăsc, mă!“

O antologie a pamfletului. De la cronicarii munteni la Pamfil Șeicaru

Humanitas, Antologii / Colectia: Ebook

Embed:
Pret: 19.9

EBOOK – EPUB / PDF

„În lunga sa istorie, începând cu satirele antice şi cu oratoria de tribună, pamfletul e, covârşitor, un discurs social al înfruntării: o probă a actualităţii, un denunţ al relei alcătuiri din lumea prezentului, un protest direct, public şi vehement. E născut din indignarea în faţa nedreptăţilor şi nu se dă înapoi de la nimic, riscând totul ca să le demaşte. Singur martor, şi încă neputincios, al iremediabilului dezastru, pamfletarul nu poate fi altfel decât atroce şi spumegat. El stă singur în «colţul adevărului», neascultat de nimeni, şi cu atât mai vehement cu cât dezastrul e mai întins.“ (MAGDA RĂDUȚĂ)

„Scrisul Magdei Răduţă e variat, expresiv şi răsplătitor. Avem de-a face, în mod evident, nu doar cu un om pasionat de obiectul cercetării, ci şi cu un stilist. Ea nu oferă cititorilor profilul unui filolog pedant şi dornic să epateze, ci rezultatul unei munci aşezate, duse la capăt cu lumină pe chip. Un cercetător care scrie despre floretiştii cuvântului are la rândul său floreta la brâu.“ (RADU PARASCHIVESCU)

Ilustraţia copertei: Pieter van der Borcht, Alegorie despre dificultatea de a guverna o naţiune pestriţă, 1578 (detaliu)

  Citește câteva pagini

Info
Magda Răduță (ed.)
Detalii produs
Magda Răduță (ed.)
Magda Răduță (ed.)

MAGDA RĂDUȚĂ s-a născut la Ploieşti în 1977. A studiat la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti (specializarea română–franceză) şi la École des Hautes Études en Sciences Sociales (DEA în sociologie literară). Este lector universitar la Departamentul de Studii Literare al Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.